Pohlreichova pepřová omáčka: Tajemství mistra šéfkuchaře odhaleno!
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Když Karolína před šesti lety začala sdílet fotky svých pokrmů na Instagramu, nečekala, že z koníčku vytvoří byznys. Dnes provozuje...
Lidl Hradec Králové: Přehled Hradec Králové nabízí několik pohodlně dostupných prodejen Lidl, které místním výrazně zjednodušují...
Výběr a skladování kdoulí Při výběru kdoulí pro vaše recepty se zaměřte na plody, které jsou pevné, bez známek poškození a plísně. Zralé kdoule poznáte podle intenzivní vůně, která připomíná směs jablek a citrusů. Barva zralých plodů se liší podle odrůdy od světle žluté až po sytě zlatavou. Kdoule by měly...
02. 12. 2024
Nezbytné ingredience Pro vytvoření dokonalých vaflí, které uspokojí vaše chuťové pohárky, budete potřebovat několik základních ingrediencí. Mouka tvoří základ těsta a dodává vaflím jejich strukturu. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte hladkou pšeničnou mouku. Vejce působí jako pojivo a dodávají vaflím...
01. 12. 2024
Co znamená maminčino kuře? V češtině se používá rčení „maminčino kuře“ pro označení někoho, kdo je na svou matku až nezdravě fixovaný a závislý. Obvykle se jedná o muže, který se nedokáže osamostatnit, ať už po stránce finanční, bytové nebo emocionální. „Maminčino kuře“ se spoléhá na to, že se o...
30. 11. 2024
Co je prosciutto crudo? Prosciutto crudo je italská sušená šunka, která se vyrábí ze zadního stehna prasete. Maso se nejprve nasolí a nechá se zrát v chladném a suchém prostředí po dobu nejméně 12 měsíců, ale často i mnohem déle. Během zrání se z masa pomalu odpařuje voda a tuk se rovnoměrně rozkládá, čímž šunka...
29. 11. 2024
Historie pivovaru opat04 Pivovar opat04 je poměrně mladý, založený byl v roce 2015. Jeho historie je ale pevně spjata s českou pivovarnickou tradicí. Zakladatelé pivovaru, inspirováni láskou k poctivému českému pivu, se rozhodli obnovit slávu tradičního pivovarnictví v regionu. Pivovar opat04 se od počátku zaměřuje na...
28. 11. 2024
Švédské krekry: Co to je? Švédské krekry, často spojované se značkou Wasa, jsou tenké a křupavé plátky pečiva, které se staly oblíbenou součástí jídelníčku po celém světě. Tyto krekry, původem ze Švédska, se vyrábějí z jednoduchých surovin, jako je celozrnná žitná mouka, sůl a voda. Díky svému složení jsou...
27. 11. 2024
Podzimní chuť pečených jablek S příchodem podzimu a chladnějších dnů se naše chuťové pohárky začínají toužit po hřejivých a kořeněných chutích. A co evokuje podzim lépe než vůně pečených jablek s kořením linoucí se z trouby? Pečená jablka jsou nejen lahodnou pochoutkou, ale také skvělým základem pro další...
26. 11. 2024
Co je to field restaurace? Field restaurace, někdy také nazývané pop-up restaurace, představují unikátní koncept gastronomie, který v posledních letech získává na popularitě i v Praze. Field restaurace se vyznačují svou dočasností a umístěním v netradičních, často venkovních prostorách. Může se jednat o louku, park,...
25. 11. 2024
Tradiční pochoutka českých Vánoc Vánoční stůl by nebyl úplný bez tradičních pochoutek, které k tomuto svátku neodmyslitelně patří. Mezi ně se řadí i šišky s mákem, které svou lahodnou chutí a vůní navozují tu pravou vánoční atmosféru. Tyto nadýchané knedlíčky z kynutého těsta, polité máslem a posypané...
24. 11. 2024
Klasické kuřecí kousky Pro milovníky tradičních chutí jsou tu Klasické kuřecí kousky, stálice na jídelníčku KFC. Tyto šťavnaté kousky kuřecího masa, obalené v tajné směsi 11 bylinek a koření, si získaly srdce (a žaludky) milionů lidí po celém světě. Ať už si je vychutnáte jako součást menu s hranolkami a...
23. 11. 2024