Pohlreichova vepřová panenka: Recept, který vás dostane!

Vepřová Panenka Recept Pohlreich

Pohlreichova vepřová panenka

Martin Pohlreich, mistr šéfkuchař, proslulý svým důrazem na kvalitní suroviny a precizní zpracování, nabízí svůj recept na vepřovou panenku, která je zárukou kulinářského zážitku. Vepřová panenka, libové a křehké maso, si žádá šetrné zacházení. Pohlreich doporučuje prudké opékání na pánvi dozlatova, aby se maso zatáhlo a udrželo si šťavnatost. Základem jeho receptu je dokonale odleželé maso, které zaručí křehkost a plnou chuť. Po opečení přichází na řadu pečení v troubě, kde se panenka pomalu dopéká do růžova. Důležitou roli hraje i teplota, kterou Pohlreich pečlivě hlídá pomocí teploměru. Tajemstvím Pohlreichovy vepřové panenky je kombinace jednoduchosti a dokonalosti. Výsledkem je šťavnatá a křehká vepřová panenka s křupavou kůrčičkou, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Jako přílohu Pohlreich volí lehké a svěží variace, které nezatíží žaludek a podtrhnou chuť masa. Dopřejte si i vy gurmánský zážitek s Pohlreichovou vepřovou panenkou a nechte se unést světem kulinářského mistrovství.

Tajemství chuti

Vepřová panenka, královna vepřového masa, skrývá tajemství lahodné chuti ve své křehkosti a jednoduchosti. Martin Pohlreich, mistr kuchař, odhaluje toto tajemství ve svém receptu, kde zdůrazňuje důležitost čerstvých surovin a šetrné tepelné úpravy. Kvalitní panenka nepotřebuje dlouhé vaření, stačí ji krátce opéct na rozpáleném oleji dozlatova a poté nechat dojít v troubě. Právě šetrné zacházení s masem zaručí, že si panenka zachová svou šťavnatost a křehkost. Chuť panenky pak Pohlreich umocňuje jednoduchou, ale dokonale vyváženou kombinací bylinek a koření. Sůl, pepř a čerstvý tymián dodají masu příjemnou aromatickou hloubku, aniž by překryly jeho přirozenou chuť. Pohlreichův recept na vepřovou panenku je důkazem, že v jednoduchosti se skrývá dokonalost.

Vlastnost Hodnota
Název receptu Vepřová panenka recept Pohlreich
Autor receptu Martin Pohlreich

Výběr masa

Při přípravě vepřové panenky podle Pohlreicha hraje výběr masa klíčovou roli v dosažení perfektního výsledku. Kvalitní vepřová panenka by měla být světle růžová, pevná na dotek a s minimem tuku. Vyhněte se masu, které je příliš tmavé, má nažloutlý tuk nebo je cítit nepříjemně. Vybírejte panenku z mladších prasat, maso bude křehčí a šťavnatější. Nebojte se zeptat svého řezníka na původ masa a doporučení. Pro Pohlreichův recept se nejlépe hodí panenka o hmotnosti kolem 400-500 gramů, která zajistí dostatek porcí a zároveň se rovnoměrně propeče. Nezapomeňte, že i z obyčejné vepřové panenky se dá s použitím kvalitních surovin a správného postupu připravit delikátní pokrm hodný mistra šéfkuchaře.

Marináda mistra

Martin Pohlreich, mistr kuchař, proslulý svým důrazem na kvalitu a jednoduchost, má pro přípravu vepřové panenky jasný recept. Jeho marináda, to je základ pro šťavnaté a křehké maso, které se vám bude rozplývat na jazyku. Pohlreich vsází na minimum ingrediencí, které nechají vyniknout přirozenou chuť vepřové panenky. Žádné zbytečné experimentování, jen osvědčená klasika v podobě olivového oleje, provensálského koření a několika stroužků česneku. Tajemství Pohlreichovy marinády tkví v jednoduchosti a kvalitě použitých surovin. Extra panenský olivový olej dodá masu jemnost, provensálské koření zase aromatickou vůni bylinek a česnek pikantní říz. Pohlreich doporučuje nechat panenku v marinádě odležet alespoň dvě hodiny, ideálně však přes noc. Díky tomu se maso krásně provoní a bude ještě křehčí.

Tepelná úprava

Vepřová panenka je sama o sobě libové maso, proto je důležité ji tepelně upravit tak, aby zůstala šťavnatá. Šéfkuchař Martin Pohlreich doporučuje panenku nejprve krátce orestovat na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. Tím se maso zatáhne a udrží si uvnitř maximum šťávy. Poté stačí panenku dopéct v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 5–7 minut podle tloušťky masa. Pro kontrolu propečenosti použijte teploměr na maso – ideální teplota uvnitř panenky je 60–62 °C. Po upečení je důležité nechat maso alespoň 5 minut odpočinout zabalené v alobalu. Tím se šťáva v mase rovnoměrně rozloží a panenka bude po rozkrojení krásně šťavnatá.

Dokonalá příloha

Vepřová panenka od Pohlreicha si zaslouží doprovod, který podtrhne její delikátní chuť. Martin Pohlreich, mistr kuchař, často volí jednoduché a zároveň sofistikované přílohy, které nechají vyniknout hlavní surovinu. Bramborová kaše s máslem a špetkou muškátového oříšku je sázkou na jistotu. Jemná chuť brambor skvěle ladí s křehkým masem a vytváří harmonický kulinářský zážitek. Pro milovníky zeleniny doporučuje Pohlreich grilovanou zeleninu, například cuketu, lilek a papriku. Grilování dodá zelenině lehce kouřovou chuť a zároveň zachová její přirozenou sladkost. Důležité je zeleninu nepřepečit, aby zůstala křupavá. Jako lehčí variantu přílohy zvolte salát z čerstvé zeleniny. Šťavnatá rajčata, okurka, paprika a červená cibule doplněné o jednoduchou zálivku z olivového oleje a citronové šťávy osvěží a doladí chuť vepřové panenky k dokonalosti.

Tipy pro servírování

Vepřovou panenku servírujte ihned po upečení, aby si zachovala svoji šťavnatost a křehkost. Pro efektní prezentaci ji nakrájejte na plátky a naaranžujte na talíř. K vepřové panence se hodí různé přílohy, například šťouchané brambory, bramborová kaše, hranolky, rýže nebo kuskus. Chuť masa výborně doplní také zeleninové přílohy, jako je grilovaná zelenina, zeleninový salát nebo dušená zelenina. Pro ještě lahodnější chuť můžete panenku přelít omáčkou z výpeku, smetanovou omáčkou s houbami nebo pepřovou omáčkou. Nezapomeňte na čerstvé bylinky, které dodají pokrmu svěžest a aroma. Skvěle se hodí například tymián, rozmarýn nebo petrželka.

Publikováno: 03. 12. 2024

Kategorie: jídlo a pití