Pohlreichova pepřová omáčka: Tajemství mistra šéfkuchaře odhaleno!
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Když Karolína před šesti lety začala sdílet fotky svých pokrmů na Instagramu, nečekala, že z koníčku vytvoří byznys. Dnes provozuje...
Lidl Hradec Králové: Přehled Hradec Králové nabízí několik pohodlně dostupných prodejen Lidl, které místním výrazně zjednodušují...
Těstoviny s pestem a zeleninou Hledáte-li inspiraci na levnou a rychlou večeři, těstoviny s pestem a zeleninou jsou skvělou volbou. Tento pokrm zvládnete připravit během chvilky a nezruinuje váš rozpočet. Navíc je velmi variabilní, takže si ho můžete upravit podle své chuti a dostupných surovin. Základem jsou samozřejmě...
22. 12. 2024
Historie omáčky na špagety Ačkoliv si dnes spojujeme omáčku na špagety s Itálií, její historie není tak jednoznačná. Zatímco těstoviny mají v Itálii dlouhou tradici sahající až do starověku, omáčka, jak ji známe dnes, se vyvíjela postupně. V prvních italských kuchařkách nenajdeme recepty na rajčatovou omáčku,...
21. 12. 2024
Výběr masa na kotlety Při výběru masa na kotlety máme na výběr z několika druhů, přičemž každý z nich dodá pokrmu trochu jinou chuť a texturu. Vepřové maso je klasikou, která nezklame. Pro šťavnaté a křehké kotlety volte krkovici nebo plec. Hovězí maso, ideálně zadní hovězí, dodá kotletám plnější chuť a hodí...
20. 12. 2024
Co je kakaové máslo? Je to bledě žlutá nebo slonovinově zbarvená jedlá složka s jemnou chutí a vůní po čokoládě. Kakaové máslo se získává z kakaových bobů, semen kakaovníku. Proces začíná fermentací a pražením bobů, po kterých následuje jejich drcení a lisování za studena. Lisováním se získává kakaové...
19. 12. 2024
Popis a vzhled Hřib žlutomasý, lidově babka, je houba z čeledi hřibovitých. Klobouk o průměru 5-15 cm je v mládí sametově hebký, později spíše hladký, za vlhka lepkavý. Barvu má světle hnědou až tmavě hnědou. Rourky jsou v mládí žluté, později žlutoolivové, po otlačení modrající. Třeň je válcovitý, na bázi...
18. 12. 2024
Vůně čerstvě upečeného koláče linoucí se z kuchyně, chuť babiččiny bramboračky zahřívající nás v chladných dnech, tajemství dokonalého rodinného receptu předávaného z generace na generaci. To vše evokuje kouzlo maminčiných receptů, které v sobě skrývají mnohem víc než jen seznam ingrediencí a postup přípravy....
17. 12. 2024
Historie a původ svařáku Kořeny svařáku, tohoto oblíbeného zimního nápoje, sahají hluboko do historie. Již staří Římané si pochutnávali na nápoji zvaném conditum paradoxum, směsi vína, medu a koření. Tento nápoj sloužil nejen k zahřátí, ale také jako lék proti nachlazení a únavě. S rozmachem obchodu s kořením ve...
16. 12. 2024
Meduňkový čaj: Uklidňující nápoj Meduňkový čaj je oblíbeným nápojem pro chvíle odpočinku a relaxace. Jeho jemná citronová vůně a nasládlá chuť uklidňují mysl a navozují pocit klidu. Meduňka lékařská, z níž se tento lahodný čaj připravuje, je bylina s dlouhou tradicí v lidovém léčitelství. Již starověcí...
15. 12. 2024
Příprava dortu na zdobení Než se pustíte do zdobení dortu, je potřeba ho na to řádně připravit. Upečený korpus nechte dokonale vychladnout, nejlépe do druhého dne. Tím se zamezí drobení korpusu při promazávání a zdobení. Vychladlý korpus seřízněte do roviny, abyste odstranili případné nerovnosti a dort stál pevně a...
14. 12. 2024
Stripsy: Oblíbená surovina v kuchyni Stripsy, proužky masa nebo zeleniny, se staly stálicí moderní kuchyně. Jsou všestranné, snadno se připravují a hodí se k široké škále chutí a ingrediencí. Ať už smažené, pečené nebo grilované, stripsy vždy potěší chuťové pohárky. Oblíbené jsou kuřecí stripsy v křupavé...
13. 12. 2024