Kakaové Máslo

Kakaové máslo: Tajemství sametově hebké pokožky

Co je kakaové máslo? Je to bledě žlutá nebo slonovinově zbarvená jedlá složka s jemnou chutí a vůní po čokoládě. Kakaové máslo se získává z kakaových bobů, semen kakaovníku. Proces začíná fermentací a pražením bobů, po kterých následuje jejich drcení a lisování za studena. Lisováním se získává kakaové...

Hřib Žlutomasý

Hřib žlutomasý: Král mezi houbami?

Popis a vzhled Hřib žlutomasý, lidově babka, je houba z čeledi hřibovitých. Klobouk o průměru 5-15 cm je v mládí sametově hebký, později spíše hladký, za vlhka lepkavý. Barvu má světle hnědou až tmavě hnědou. Rourky jsou v mládí žluté, později žlutoolivové, po otlačení modrající. Třeň je válcovitý, na bázi...

Maminčiny Recepty

Maminčiny recepty: Tajemství kuchyně odhalené!

Vůně čerstvě upečeného koláče linoucí se z kuchyně, chuť babiččiny bramboračky zahřívající nás v chladných dnech, tajemství dokonalého rodinného receptu předávaného z generace na generaci. To vše evokuje kouzlo maminčiných receptů, které v sobě skrývají mnohem víc než jen seznam ingrediencí a postup přípravy....

Svarak

Zahřeje i potěší: Objevte kouzlo svařáku

Historie a původ svařáku Kořeny svařáku, tohoto oblíbeného zimního nápoje, sahají hluboko do historie. Již staří Římané si pochutnávali na nápoji zvaném conditum paradoxum, směsi vína, medu a koření. Tento nápoj sloužil nejen k zahřátí, ale také jako lék proti nachlazení a únavě. S rozmachem obchodu s kořením ve...

Meduňkový Čaj

Uklidněte své smysly s lahodným meduňkovým čajem

Meduňkový čaj: Uklidňující nápoj Meduňkový čaj je oblíbeným nápojem pro chvíle odpočinku a relaxace. Jeho jemná citronová vůně a nasládlá chuť uklidňují mysl a navozují pocit klidu. Meduňka lékařská, z níž se tento lahodný čaj připravuje, je bylina s dlouhou tradicí v lidovém léčitelství. Již starověcí...

Stripsy

Stripsy: Rychlá večeře, která vás nikdy neomrzí

Stripsy: Oblíbená surovina v kuchyni Stripsy, proužky masa nebo zeleniny, se staly stálicí moderní kuchyně. Jsou všestranné, snadno se připravují a hodí se k široké škále chutí a ingrediencí. Ať už smažené, pečené nebo grilované, stripsy vždy potěší chuťové pohárky. Oblíbené jsou kuřecí stripsy v křupavé...

Holešovice Restaurace

Holešovice restaurace: Kam na nejlepší burger a pivo?

Holešovice: Mekka gurmánů? Dříve spíše průmyslová čtvrť Holešovice se v posledních letech proměnila v atraktivní oblast plnou života. S přílivem mladých lidí a kreativních duší se zdejší gastronomická scéna neuvěřitelně rozrostla a nabízí nepřeberné množství podniků od tradičních českých hospod po moderní...

Fermentovaná Zelenina

Fermentovaná zelenina: Tajemství zdravého bříška

Zdravá pochoutka z historie Fermentovaná zelenina není žádnou novinkou moderní gastronomie. Naopak, jedná se o staletími prověřený způsob konzervace, který si naši předkové oblíbili dávno před příchodem ledniček. Kvašením, tedy procesem, při kterém se za pomoci bakterií kyseliny mléčné přirozeně konzervuje zelenina,...

Vecere

Tajemství dokonalé večeře: Tipy a triky pro nezapomenutelný večer.

Význam večeře v českých rodinách Večeře v českých rodinách už dávno není jen nutností, jak zasytit hladové žaludky po dni plném práce a školy. Stala se spíše vzácnou příležitostí, jak se alespoň na chvíli v klidu sejít a popovídat si. V dnešní uspěchané době, kdy rodiče tráví hodiny v práci a děti ve...