Pohlreichova pepřová omáčka: Tajemství mistra šéfkuchaře odhaleno!
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova vepřová panenka Martin Pohlreich, mistr šéfkuchař, proslulý svým důrazem na kvalitní suroviny a precizní zpracování,...
Červené zelí: Král salátů? Červené zelí je prostě klasika, která nesmí chybět na žádném českém stole. Ať už si ho dáte jako...
Co je kakaové máslo? Je to bledě žlutá nebo slonovinově zbarvená jedlá složka s jemnou chutí a vůní po čokoládě. Kakaové máslo se získává z kakaových bobů, semen kakaovníku. Proces začíná fermentací a pražením bobů, po kterých následuje jejich drcení a lisování za studena. Lisováním se získává kakaové...
19. 12. 2024
Popis a vzhled Hřib žlutomasý, lidově babka, je houba z čeledi hřibovitých. Klobouk o průměru 5-15 cm je v mládí sametově hebký, později spíše hladký, za vlhka lepkavý. Barvu má světle hnědou až tmavě hnědou. Rourky jsou v mládí žluté, později žlutoolivové, po otlačení modrající. Třeň je válcovitý, na bázi...
18. 12. 2024
Vůně čerstvě upečeného koláče linoucí se z kuchyně, chuť babiččiny bramboračky zahřívající nás v chladných dnech, tajemství dokonalého rodinného receptu předávaného z generace na generaci. To vše evokuje kouzlo maminčiných receptů, které v sobě skrývají mnohem víc než jen seznam ingrediencí a postup přípravy....
17. 12. 2024
Historie a původ svařáku Kořeny svařáku, tohoto oblíbeného zimního nápoje, sahají hluboko do historie. Již staří Římané si pochutnávali na nápoji zvaném conditum paradoxum, směsi vína, medu a koření. Tento nápoj sloužil nejen k zahřátí, ale také jako lék proti nachlazení a únavě. S rozmachem obchodu s kořením ve...
16. 12. 2024
Meduňkový čaj: Uklidňující nápoj Meduňkový čaj je oblíbeným nápojem pro chvíle odpočinku a relaxace. Jeho jemná citronová vůně a nasládlá chuť uklidňují mysl a navozují pocit klidu. Meduňka lékařská, z níž se tento lahodný čaj připravuje, je bylina s dlouhou tradicí v lidovém léčitelství. Již starověcí...
15. 12. 2024
Příprava dortu na zdobení Než se pustíte do zdobení dortu, je potřeba ho na to řádně připravit. Upečený korpus nechte dokonale vychladnout, nejlépe do druhého dne. Tím se zamezí drobení korpusu při promazávání a zdobení. Vychladlý korpus seřízněte do roviny, abyste odstranili případné nerovnosti a dort stál pevně a...
14. 12. 2024
Stripsy: Oblíbená surovina v kuchyni Stripsy, proužky masa nebo zeleniny, se staly stálicí moderní kuchyně. Jsou všestranné, snadno se připravují a hodí se k široké škále chutí a ingrediencí. Ať už smažené, pečené nebo grilované, stripsy vždy potěší chuťové pohárky. Oblíbené jsou kuřecí stripsy v křupavé...
13. 12. 2024
Holešovice: Mekka gurmánů? Dříve spíše průmyslová čtvrť Holešovice se v posledních letech proměnila v atraktivní oblast plnou života. S přílivem mladých lidí a kreativních duší se zdejší gastronomická scéna neuvěřitelně rozrostla a nabízí nepřeberné množství podniků od tradičních českých hospod po moderní...
12. 12. 2024
Zdravá pochoutka z historie Fermentovaná zelenina není žádnou novinkou moderní gastronomie. Naopak, jedná se o staletími prověřený způsob konzervace, který si naši předkové oblíbili dávno před příchodem ledniček. Kvašením, tedy procesem, při kterém se za pomoci bakterií kyseliny mléčné přirozeně konzervuje zelenina,...
11. 12. 2024
Význam večeře v českých rodinách Večeře v českých rodinách už dávno není jen nutností, jak zasytit hladové žaludky po dni plném práce a školy. Stala se spíše vzácnou příležitostí, jak se alespoň na chvíli v klidu sejít a popovídat si. V dnešní uspěchané době, kdy rodiče tráví hodiny v práci a děti ve...
10. 12. 2024