Pohlreichova pepřová omáčka: Tajemství mistra šéfkuchaře odhaleno!
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova vepřová panenka Martin Pohlreich, mistr šéfkuchař, proslulý svým důrazem na kvalitní suroviny a precizní zpracování,...
Červené zelí: Král salátů? Červené zelí je prostě klasika, která nesmí chybět na žádném českém stole. Ať už si ho dáte jako...
Jáhly: zdravá a chutná surovina Jáhly, drobné žluté kuličky, které se získávají loupáním prosa, jsou v české kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. Přitom se jedná o nutričně bohatou potravinu, která je zdrojem bílkovin, vlákniny a minerálů, jako je hořčík, železo a zinek. Díky své lehké stravitelnosti jsou...
08. 01. 2025
Historie květákového mozečku Květákový mozeček, tato zdánlivě prostá pochoutka, má ve skutečnosti bohatou a zajímavou historii. Ačkoliv přesný původ pokrmu zůstává zahalen tajemstvím, existuje několik teorií o jeho vzniku. Jedna z nich nás zavádí do Francie, kde se květák těšil velké oblibě již od středověku....
07. 01. 2025
Čo je bratislavské plecko Bratislavské plecko je tradiční slovenské jídlo, které se těší velké oblibě. Připravuje se z vepřové plece, která se nejprve marinuje a poté pomalu peče dozlatova. Marináda se obvykle skládá z cibule, česneku, kmínu, majoránky a sladké papriky. Důležitou roli hraje i pivo nebo víno, které...
06. 01. 2025
Rychlá jídla: Úvod V dnešní uspěchané době, kdy se každý honí za časem, je čím dál těžší dodržovat zdravý životní styl, jehož součástí je i vyvážená strava. Často se tak uchylujeme k rychlým a jednoduchým řešením v podobě rychlého občerstvení. Rychlá jídla, ať už se jedná o kebab za rohem, hamburger z...
05. 01. 2025
R Burger: Rychlé občerstvení V dnešní uspěchané době se často stává, že nemáme čas na vaření a hledáme rychlé a chutné řešení. Rychlá občerstvení se tak stávají oblíbenou volbou pro mnoho z nás. Mezi nimi vynikají restaurace typu "burger", které lákají na šťavnaté burgery, křupavé hranolky a osvěžující...
04. 01. 2025
Babiččina fazolová polévka: Klasika Pro mnohé z nás je fazolová polévka synonymem pro dětství a babiččinu kuchyni. Ta vůně majoránky, česneku a uzeného masa v nás evokuje vzpomínky na bezstarostné chvíle strávené u babičky. Babiččina fazolová polévka není jen tak ledajaká polévka. Je to rituál, tradice předávaná...
03. 01. 2025
Popis hřibu kříště Když jsem nedávno byl ve Forkys Brno, jejich dobroty mi připomněly ovesné vločky a houby - asi jako když si dáte tatarskou omáčku k hranolkám. Hřib kříšť, kterej by se mezi zákuskama ve Forkys Brno vyjímal stejně jako müsli vločky k snídani, vás fakt dostane svým vzhledem. Klobouk týhle houby, co...
02. 01. 2025
Historie zmrzliny Po staletí si lidé pochutnávali na chlazených dezertech podobných zmrzlině. Už ve starověké Číně konzumovali směs ledu, rýže a ovoce. Římané si zase dopřávali sníh s medem a ovocem. Z letopisů víme, že i Karel IV. si nechával vozit led z Krkonoš do Prahy. Zlom nastal v 16. století v Itálii, kde vznikl...
01. 01. 2025
Výběr dokonalého dortu Výběr dortu k narozeninám může být někdy náročný úkol, zvláště pokud chceme oslavence opravdu potěšit. Prvním krokem je zvážit jeho/její preference. Má rád/a čokoládu, ovoce, nebo něco netradičního? Jaký typ korpusu preferuje - piškotový, třený, nebo třeba nadýchaný chiffon? Nezapomeňte...
31. 12. 2024
Klasický recept: Tuňákový salát Tuňákový salát patří mezi klasiku české kuchyně. Je to jednoduchý, rychlý a chutný pokrm, který zvládne připravit opravdu každý. Skvěle se hodí jako večeře, svačina nebo lehký oběd. Základní ingredience se dají obměňovat podle chuti a fantazie. Základem je poctivá majonéza,...
30. 12. 2024