Dýňový Cheesecake

Neodolatelný dýňový cheesecake: Podzimní dezert, který si zamilujete

Dýňový cheesecake: Podzimní lahůdka S příchodem podzimu a vůní skořice se dýně stává královnou kuchyně. A co teprve, když se promění v lahodný dýňový cheesecake? Tato kombinace křupavého korpusu, krémové náplně s jemnou dýňovou chutí a kořeněného posypu si podmaní vaše chuťové pohárky. Cheesecake s dýní...

Candát

Tajemný život candáta: Lovec našich vod odhalen!

Candát: Král českých řek Candát obecný (Sander lucioperca) je dravá ryba obývající sladké a brakické vody Evropy a Asie. V České republice je candát velmi ceněnou rybou sportovního rybolovu a jeho lahodné maso z něj dělá vyhledávanou delikatesu. Candát je štíhlá ryba s protáhlým tělem pokrytým drsnými ktenoidními...

Jáhly Recept

Zažeňte hlad s jáhlami: Recepty, které si zamilujete

Jáhly: zdravá a chutná surovina Jáhly, drobné žluté kuličky, které se získávají loupáním prosa, jsou v české kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. Přitom se jedná o nutričně bohatou potravinu, která je zdrojem bílkovin, vlákniny a minerálů, jako je hořčík, železo a zinek. Díky své lehké stravitelnosti jsou...

Květákový Mozeček

Květákový mozeček: Tradiční pochoutka v moderním kabátku

Historie květákového mozečku Květákový mozeček, tato zdánlivě prostá pochoutka, má ve skutečnosti bohatou a zajímavou historii. Ačkoliv přesný původ pokrmu zůstává zahalen tajemstvím, existuje několik teorií o jeho vzniku. Jedna z nich nás zavádí do Francie, kde se květák těšil velké oblibě již od středověku....

Bratislavské Plecko

Bratislavské plecko: Tajemství chuti odhalené

Čo je bratislavské plecko Bratislavské plecko je tradiční slovenské jídlo, které se těší velké oblibě. Připravuje se z vepřové plece, která se nejprve marinuje a poté pomalu peče dozlatova. Marináda se obvykle skládá z cibule, česneku, kmínu, majoránky a sladké papriky. Důležitou roli hraje i pivo nebo víno, které...

Rychle Jídla

Rychlá jídla, která zasytí i potěší: Tipy na večeři do 30 minut

Rychlá jídla: Úvod V dnešní uspěchané době, kdy se každý honí za časem, je čím dál těžší dodržovat zdravý životní styl, jehož součástí je i vyvážená strava. Často se tak uchylujeme k rychlým a jednoduchým řešením v podobě rychlého občerstvení. Rychlá jídla, ať už se jedná o kebab za rohem, hamburger z...

R Burger

R Burger: Chuť, která vás dostane!

R Burger: Rychlé občerstvení V dnešní uspěchané době se často stává, že nemáme čas na vaření a hledáme rychlé a chutné řešení. Rychlá občerstvení se tak stávají oblíbenou volbou pro mnoho z nás. Mezi nimi vynikají restaurace typu "burger", které lákají na šťavnaté burgery, křupavé hranolky a osvěžující...

Babiččina Fazolová Polévka

Babiččina fazolová polévka: Tajemství chuti odhalené

Babiččina fazolová polévka: Klasika Pro mnohé z nás je fazolová polévka synonymem pro dětství a babiččinu kuchyni. Ta vůně majoránky, česneku a uzeného masa v nás evokuje vzpomínky na bezstarostné chvíle strávené u babičky. Babiččina fazolová polévka není jen tak ledajaká polévka. Je to rituál, tradice předávaná...

Hřib Kříšť

Tajemství lahodného hřibu kříšť: Prozradíme vám, kde ho hledat!

Popis hřibu kříště Když jsem nedávno byl ve Forkys Brno, jejich dobroty mi připomněly ovesné vločky a houby - asi jako když si dáte tatarskou omáčku k hranolkám. Hřib kříšť, kterej by se mezi zákuskama ve Forkys Brno vyjímal stejně jako müsli vločky k snídani, vás fakt dostane svým vzhledem. Klobouk týhle houby, co...