Pohlreichova pepřová omáčka: Tajemství mistra šéfkuchaře odhaleno!
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Když Karolína před šesti lety začala sdílet fotky svých pokrmů na Instagramu, nečekala, že z koníčku vytvoří byznys. Dnes provozuje...
Lidl Hradec Králové: Přehled Hradec Králové nabízí několik pohodlně dostupných prodejen Lidl, které místním výrazně zjednodušují...
Tatarská klasika: majonéza s překvapením Tatarka - ta naše oblíbená klasika, bez které si spousta z nás nedokáže představit pořádný řízek. Už naše babičky věděly, že právě tahle krémová dobrota dokáže pozvednout každé jídlo na vyšší úroveň. Když k ní přidáte pár fíglů, bude ještě lepší. Zkuste třeba...
20. 02. 2025
Lahodný dezert: pevný krém z mascarpone Mascarpone, ten úžasný italský smetanový sýr, je prostě nepostradatelný při výrobě sladkých dobrot. Jeho lahodná, hebká struktura přímo vybízí k přípravě nejrůznějších dezertů. Když toužíte po dezertu, který drží tvar, je mascarpone tou pravou volbou. Tuhý krém z...
19. 02. 2025
Rozvoz jídla v Praze: Co potřebujete vědět Když dostanete chuť na dobré jídlo v Praze, nemusíte nikam chodit. Dáme jídlo vám přiveze cokoliv, na co máte zrovna chuť - od klasické české svíčkové přes křupavou pizzu až po čerstvé sushi. V nabídce najdete spoustu pražských podniků, od malých rodinných restaurací až...
18. 02. 2025
Základy destilace Destilace je fascinující způsob, jak od sebe oddělit různé kapaliny podle toho, při jaké teplotě se vaří. Když chceme získat alkohol, je destilace naprosto nezbytná - díky ní můžeme oddělit čistý líh od zkvasků. Celý proces je vlastně docela jednoduchý - zkvasky se zahřejí v destilačním kotli, a...
17. 02. 2025
Pohlreichovo vepřové na houbách Kdo má rád českou klasiku v moderním hávu, tomu sedne vepřové na houbách podle Zdeňka Pohlreicha jako ulité. Tenhle vyhlášený šéfkuchař si zakládá na prvotřídních surovinách a poctivém řemesle, což se odráží i v jeho verzi téhle dobroty. Bere si šťavnatý vepřový bok a nechá ho...
16. 02. 2025
Zrození legendy: Rok 1902 Když se řekne Spižírna 1902, málokdo z místních si vybaví přesné datum založení tohoto obchodu. Je to místo opředené příběhy a tradicí, ale konkrétní detaily z jeho počátků se časem vytratily. Přesto je zajímavé, že se tento název uchoval po více než století. Pokud byste chtěli vědět...
15. 02. 2025
Ingredience na koprovku Dneska vám ukážu, jak uvařit poctivou domácí koprovou polévku podle osvědčeného receptu. Tahle klasická česká polévka je u nás doma velká oblíbenkyně. Základem je samozřejmě čerstvý kopr, který seženete na farmářských trzích nebo v supermarketu. K němu budete potřebovat světlou jíšku z...
14. 02. 2025
Co je syrová roláda? Kdo by neznal tu báječnou syrovou roládu? Je to takový náš národní poklad mezi zákusky, který nechybí snad na žádné pořádné oslavě nebo v cukrárně. Lidi si ji zamilovali hlavně proto, že chutná božsky a zvládne ji připravit úplně každý. Když se do ní pustíte, začnete rozdrcením dětských...
13. 02. 2025
Klasický Baileys s ledem Pro všechny, kdo mají rádi osvědčenou klasiku, je tady báječná kombinace Baileys s ledem. Tenhle osvěžující drink vám dá možnost si naplno vychutnat krémovou chuť oblíbeného likéru. Vezměte si nižší sklenici (tumbler) a pořádně ji naplňte ledem až po okraj - jedině tak bude nápoj správně...
12. 02. 2025
Forkys Brno: Co to je? Když zatoužíte po něčem sladkém v Brně, Forkys je místo, které musíte navštívit. Tahle jedinečná cukrárna se stala oblíbeným místem všech, kdo milují dezerty, ale chtějí je v healthier verzi. V Forkys totiž připravují úžasné dorty a zákusky bez cukru, laktózy a lepku, které chutnají stejně...
11. 02. 2025