Pohlreichova pepřová omáčka: Tajemství mistra šéfkuchaře odhaleno!
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Když Karolína před šesti lety začala sdílet fotky svých pokrmů na Instagramu, nečekala, že z koníčku vytvoří byznys. Dnes provozuje...
Lidl Hradec Králové: Přehled Hradec Králové nabízí několik pohodlně dostupných prodejen Lidl, které místním výrazně zjednodušují...
Hovězí maso: Král české kuchyně Když přijde řeč na hovězí maso, těžko byste v české kuchyni hledali větší stálici. Na našich stolech se objevuje už po generace a není divu - jeho výrazná chuť a využití v kuchyni nemá konkurenci. Kvalitní hovězí, ať už mluvíme o šťavnaté svíčkové, křehkém roštěnci nebo...
10. 02. 2025
Švestky: Chuť podzimu Švestky, ty neodmyslitelně patří k babímu létu a prvním podzimním dnům. Když se zakousnete do jejich sladké dužiny a tmavě modrá slupka se vám rozplyne na jazyku, vybaví se vám hřejivé odpoledne a příjemně chladné večery. Švestky nejsou jen lahodné ovoce, ale hotový poklad pro naše zdraví....
09. 02. 2025
Historie kávovaru Bonavita Příběh značky Bonavita začal jako jednoduchá myšlenka - vytvořit dokonalý šálek kávy bez zbytečných komplikací. Její zakladatelé, kteří sami milovali kvalitní kávu, si uvědomili, že není třeba být baristou, aby si člověk mohl doma připravit skvělou kávu. Vsadili na spojení prvotřídních...
08. 02. 2025
Historie formiček Formičky na cukroví patří k vánočnímu pečení jako sníh k zimě. Jejich příběh sahá hluboko do minulosti, kdy se používaly hlavně na vykrajování chleba a dalších dobrot. Jak se postupně rozvíjelo cukrářské umění, našly si cestu i do světa sladkého pečiva. První opravdové vykrajovátka na cukroví...
07. 02. 2025
Co je lívanečník Máte rádi sladké? Tak to musíte vyzkoušet lívanečník! Je to taková nadýchanější verze klasické palačinky, která se připravuje na pánvi a krásně voní po domácí kuchyni. Nejlepší je, když ho ozdobíte čerstvým ovocem - třeba šťavnatými borůvkami, sladkými jahodami nebo malinami ze zahrádky. Na...
06. 02. 2025
Batáty v české kuchyni Sladké brambory, nebo taky batáty, se pomalu zabydlují v našich kuchyních a není divu. Jejich jemná, nasládlá chuť a měkká struktura přímo vybízí k vaření. I když je pořád bereme jako něco neobvyklého, receptů s batáty přibývá každým dnem. Když chcete zkusit něco nového, batáty jsou...
05. 02. 2025
Co je to G Fuel? GFuel je mezi mladýma prostě hit! Tenhle práškový energeťák si zamilovali hlavně gamers a lidi z esports scény. A není divu - dodává energii, pomáhá se soustředit a zlepšuje reakce. V čem je teda tak speciální? Míchá kofein s L-theaninem, vitamíny a antioxidanty. A co je super - není v něm cukr a má...
04. 02. 2025
Historie Modrého anděla Modrý anděl, kultovní místo s neopakovatelnou náladou, nevznikl původně jako bar. Na začátku minulého století tu stávala lékárna. Za první republiky se z ní vyvinula taneční kavárna, pojmenovaná Modrý anděl podle slavného filmu s Marlene Dietrich. Zlaté časy první republiky však netrvaly...
03. 02. 2025
Vepřové na houbách: Klasika Vepřové na houbách patří k pokladům naší domácí kuchyně. Když se line vůně čerstvých hub a šťavnatého masa z kuchyně, hned si vybavím, jak to vonělo u babičky. Základ úspěchu spočívá ve výběru pořádného kusu vepřového, nejradši beru plec nebo šťavnatou krkovičku. Maso...
02. 02. 2025
Sushi Olomouc: Průvodce gurmánů Hledáte kvalitní sushi v Olomouci? Toto krásné historické město se v posledních letech proměnilo v opravdový ráj asijské kuchyně. Sushi se tu stalo hitem a není divu - místní restaurace nabízejí prvotřídní gastronomické zážitky. V centru Olomouce najdete několik vyhlášených sushi barů,...
01. 02. 2025