Příběh za japonským pokladem: Objevte tajemství sake, japonského nápoje s bohatou historií
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Skleničky na víno jsou nezbytným prvkem při každé společenské události, kde se podává víno. Tyto sklenice mají svůj význam nejen...
Úvod do Döneru jako jídla Döner je tradiční turecké jídlo, které se za posledních pár let stalo velmi populárním po celém světě....
Čínská restaurace tamda express Čínská restaurace Tamda Express je skvělou volbou pro ty, kteří hledají rychlé a chutné jídlo za rozumnou cenu. Restaurace nabízí široký výběr jídel, od klasických nudlí a rýže až po speciality jako kung-pao kuře nebo hovězí na černém pepři. Všechna jídla jsou připravována z...
14. 10. 2024
Klasický Aperol Spritz Aperol Spritz, ten osvěžující nápoj s jasně oranžovou barvou, se stal synonymem pro letní pohodu a příjemně strávené chvíle s přáteli. Jeho příprava je překvapivě jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Základem je samozřejmě Aperol, italský hořkosladký likér s jemnými tóny hořkého...
13. 10. 2024
Nezbytné ingredience Pro přípravu lahodného pita chleba i klasického chleba budete potřebovat několik základních ingrediencí. Mouka je nezbytná surovina, která dodá těstu strukturu a objem. Pro pita chléb se obvykle používá hladká pšeničná mouka, zatímco pro klasický chléb je vhodnější hladká nebo polohrubá mouka....
13. 10. 2024
Pošírované vejce: lahůdka Pošírovaná vejce, pro mnohé z nás synonymem kulinářského umění, ve skutečnosti skrývají překvapivě jednoduchý způsob přípravy. Stačí pár základních triků a i začátečník se může pyšnit dokonale hladkým bílkem, který ukrývá tekutý žloutek. Tajemství tkví v čerstvosti vajec a...
13. 10. 2024
Zelená listová zelenina Zelená listová zelenina je skvělým příkladem potraviny, kterou diabetici mohou konzumovat bez obav a v podstatě neomezeně. Obsahuje totiž minimum sacharidů a kalorií, zato je bohatá na vlákninu, vitamíny a minerály. Vláknina zpomaluje vstřebávání cukrů do krve, čímž pomáhá regulovat hladinu...
12. 10. 2024
Unagi: pochoutka z Japonska Unagi, v překladu „říční úhoř“, je v Japonsku považován za delikatesu s dlouhou historií. Jeho jemné, nasládlé maso a nadýchaná textura z něj dělají oblíbenou ingredienci v mnoha tradičních pokrmech. Unagi se nejčastěji griluje na dřevěném uhlí a potírá se sladkou omáčkou tare, čímž...
12. 10. 2024
Všestranné vločky: snídaně i dezert Ovesné vločky, to není jen synonymum pro zdravou snídani. Tato všestranná potravina z nich dělá královnu kuchyně. Jsou zdrojem vlákniny, která prospívá trávení a zasytí na dlouhou dobu. Obsahují také vitamíny skupiny B, železo a hořčík. Vločky se dají jíst na mnoho způsobů....
12. 10. 2024
Kuřecí špízy: Oblíbené grilování Kuřecí maso je stálicí českých grilů a není divu. Je chutné, relativně levné a snadno se připravuje. Ať už grilujete na zahradě, nebo jen tak na pánvi, kuřecí špízy jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Kuřecí špízy si můžete připravit na mnoho způsobů....
11. 10. 2024
Budvarka Dejvice: Oblíbená hospoda V srdci Dejvic, mezi malebnými uličkami a historickými budovami, se nachází oblíbená destinace pro milovníky piva a tradiční české kuchyně – Budvarka Dejvice. Tato vyhlášená hospoda láká svou nezaměnitelnou atmosférou, přátelskou obsluhou a širokou nabídkou pivních speciálů z...
11. 10. 2024
Co je to chapati? Chapati je tenký indický chléb z pšeničné mouky, který je základní potravinou v mnoha částech jižní Asie. Chapati se vyrábí z těsta zvaného atta, které se skládá z celozrnné pšeničné mouky a vody. Těsto se hněte do hladka a poté se rozválí na tenké placky. Placky se pak pečou na rozpálené plotně...
11. 10. 2024