Kombucha Recept

Osvěžující domácí kombucha recept: Začněte zdravě žít!

Co je to kombucha? Kombucha je lahodný a lehce perlivý fermentovaný nápoj z čajového výluhu. Kombucha vzniká symbiózou kvasinek a bakterií, které vytváří na povrchu čaje želatinovou hmotu - takzvanou "čajovou houbu". Tato houba není houbou v pravém slova smyslu, ale spíše symbiotickým organismem, kterému se říká "SCOBY"...

Smazene Nudle

Smazané nudle: Tajemství křupavé dokonalosti

Co jsou smažené nudle? Smažené nudle jsou oblíbeným pokrmem v mnoha asijských kuchyních, včetně čínské, japonské, korejské a thajské. Jedná se o všestranné jídlo, které lze připravit z různých druhů nudlí a dalších ingrediencí. Smažené nudle se obvykle připravují na pánvi wok s horkým olejem, zeleninou, masem...

Černý Rybíz

Černý rybíz: Malý zázrak plný vitamínů

Černý rybíz: Popis a původ Černý rybíz (Ribes nigrum), často nazývaný „černým perlou“ mezi ovocem, je hustě rostoucí keř z čeledi meruzalkovitých. Pochází z oblastí mírného pásma Evropy a Asie, kde roste planě v blízkosti vodních toků a na vlhkých loukách. Jeho pěstování pro lahodné a zdraví prospěšné plody...

Štaflík A Špagetka

Štaflík a Špagetka: Kde se tradice potkává s chutí Itálie

Historie restaurace Ačkoliv spojení "Štaflík a špagetka" evokuje dětské vzpomínky na oblíbený Večerníček, restaurace s tímto názvem nenabízí dětské menu ani pohádkovou atmosféru. Naopak, "Restaurace Štaflík a špagetka" je fiktivní podnik, který neexistuje a jehož název je pouze hříčkou s českým jazykem a známým...

Ringo

Osvěžující Ringo: Letní Království Chuti

Historie zmrzliny v Česku Zmrzlina, osvěžující pochoutka, si v českých zemích razila cestu postupně. Zatímco první zmínky o zmrzlině sahají až do 17. století, kdy se objevovala na šlechtických hostinách, pro běžné lidi byla nedostupná. Teprve s rozvojem technologií v 19. století se začala zmrzlina objevovat v cukrárnách...

Potrefená Husa Hybernská

Potrefená husa Hybernská: Místo, kde se pivo pije s chutí!

Co znamená potrefená husa? Výraz "potrefená husa" se používá pro někoho, kdo se cítí být kritizován, i když kritika nebyla směřována přímo na něj. Původ rčení je nejasný, ale existuje několik teorií. Jedna z nich odkazuje na chování hus, které se ozvou, když se jich dotkne něco, co považují za hrozbu. V kontextu...

Tang

Tang: Retro nápoj, který si pamatujete z dětství, je zpět!

Historie nápoje Tang Tang, dnes už ikonický nápojový prášek s ovocnou příchutí, spatřil světlo světa v roce 1957 v laboratořích americké společnosti General Foods. Původně se však nesetkal s přílišným nadšením. Jeho inovativní forma prášku, který se po smíchání s vodou promění v osvěžující nápoj, tehdy...

Vanilkový Extrakt

Tajemství neodolatelné vůně: Vše o vanilkovém extraktu

Co je vanilkový extrakt? Je to nepostradatelný pomocník v kuchyni mnoha pekařů a cukrářů. Jeho bohatá, sladká a teplá chuť dokáže proměnit obyčejné dezerty v nezapomenutelné lahůdky. Vanilkový extrakt se vyrábí louhováním vanilkových lusků v roztoku alkoholu a vody. Tento proces extrahuje chuť a aroma z lusků, čímž...

Halászlé

Odpověď: Ohnivý Halászlé: Tajemství Pikantní Pochoutky z Maďarska

Co je halászlé? Halászlé je tradiční maďarská rybí polévka, která je mnohem víc než jen obyčejná polévka. Je to symbol maďarské kuchyně a důležitá součást maďarské kultury. Název "halászlé" doslova znamená "rybářská polévka" a odkazuje na její původ. Tradičně ji vařili rybáři na břehu řeky z čerstvě...

Domácí Nudle Do Polévky

Tajemství dokonalých domácích nudlí do polévky

Výhody domácích nudlí Domácí nudle do polévky jsou jasným důkazem, že to nejlepší pochází z naší kuchyně. Zatímco kupované nudle často obsahují zbytečná aditiva a konzervanty, ty domácí jsou připraveny z pár základních surovin, které běžně najdete ve spíži. Mouka, vejce, špetka soli a trocha vody - to je vše,...