Pohlreichova pepřová omáčka: Tajemství mistra šéfkuchaře odhaleno!
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova vepřová panenka Martin Pohlreich, mistr šéfkuchař, proslulý svým důrazem na kvalitní suroviny a precizní zpracování,...
Červené zelí: Král salátů? Červené zelí je prostě klasika, která nesmí chybět na žádném českém stole. Ať už si ho dáte jako...
Ingredience pro dokonalý croissant Na dokonalý croissant ti stačí pár běžnejch věcí z kuchyně. Nejdůležitější je sehnat fakt dobrou hladkou mouku s vysokým obsahem lepku - díky ní budou croissanty parádně nadejchaný. Musíš mít taky čerstvý droždí, bez toho by to prostě nešlo, těsto by nevyběhlo. A máslo? To je...
18. 01. 2025
Historie a původ Ahmad Tea Příběh Ahmad Tea se začal psát před více než 40 lety v anglickém Hampshire. Zakladatel, pan Ahmad Afshar, pocházel z rodiny s bohatou historií v čajovém průmyslu, sahající až do Persie 19. století. Jeho vášeň pro čaj a touha sdílet jeho jedinečnou chuť s celým světem ho dovedly k založení...
17. 01. 2025
Tradiční česká kuchyně je proslulá svou sytostí a výraznými chutěmi. Mezi její klenoty bezesporu patří i recepty na přípravu masa. Ať už se jedná o vepřové, hovězí nebo drůbeží, existuje nepřeberné množství způsobů, jak z něj vykouzlit delikatesu. Recept, ať už se jedná o ten od babičky zapsaný v kuchařce,...
16. 01. 2025
Historie svatebních koláčků Svatební koláčky, neodmyslitelná součást českých svateb, mají dlouhou a bohatou historii. Již od středověku symbolizovaly hojnost, prosperitu a štěstí v manželství. Původně se jednalo o jednoduché placky z mouky a vody, které se pekly na otevřeném ohni. Postupem času se recepty zdokonalovaly...
15. 01. 2025
Význam slova cavalier Slovo „cavalier" má původ ve francouzském „chevalier", což znamená „jezdec na koni". Tihle borci byli něco jako rytíři, co si potrpěli na noblesnější chování - asi jako když dneska někdo umí perfektně připravit lívanečník podle starého receptu. Cavalier byl vlastně takovej vzor gentlemana,...
14. 01. 2025
Fruitisimo: Osvěžující ovocné nápoje Fruitisimo je značka, která se specializuje na ovocné nápoje a smoothie. Nabízí širokou škálu čerstvých a zdravých produktů, které jsou ideální pro osvěžení v horkých dnech nebo jako zdravá svačina. Fruitisimo klade důraz na kvalitu surovin a používá pouze čerstvé ovoce a...
13. 01. 2025
Historie čínské kuchyně Čínská kuchyně se může pochlubit historií starou tisíce let, během nichž se vyvíjela v závislosti na geografii, klimatu a dostupných surovinách. Od starověké Číny, kde se jedlo především proso a pšenice, se kuchyně proměnila s příchodem rýže z jihovýchodní Asie. Rýže se stala základem...
12. 01. 2025
Dýňový cheesecake: Podzimní lahůdka S příchodem podzimu a vůní skořice se dýně stává královnou kuchyně. A co teprve, když se promění v lahodný dýňový cheesecake? Tato kombinace křupavého korpusu, krémové náplně s jemnou dýňovou chutí a kořeněného posypu si podmaní vaše chuťové pohárky. Cheesecake s dýní...
11. 01. 2025
Co je to šlehačkové cukroví? Šlehačkové cukroví je druh vánočního cukroví, které se vyznačuje svou jemnou a rozplývavou konzistencí. Tajemství spočívá v použití šlehačky, která se přidává do těsta. Díky ní je cukroví neuvěřitelně křehké a doslova se rozplývá na jazyku. Existuje mnoho variant a receptů na...
10. 01. 2025
Candát: Král českých řek Candát obecný (Sander lucioperca) je dravá ryba obývající sladké a brakické vody Evropy a Asie. V České republice je candát velmi ceněnou rybou sportovního rybolovu a jeho lahodné maso z něj dělá vyhledávanou delikatesu. Candát je štíhlá ryba s protáhlým tělem pokrytým drsnými ktenoidními...
09. 01. 2025