Příběh za japonským pokladem: Objevte tajemství sake, japonského nápoje s bohatou historií
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Úvod do saké jako japonského nápoje Saké je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z rýže a vody pomocí speciální fermentační...
Skleničky na víno jsou nezbytným prvkem při každé společenské události, kde se podává víno. Tyto sklenice mají svůj význam nejen...
Úvod do Döneru jako jídla Döner je tradiční turecké jídlo, které se za posledních pár let stalo velmi populárním po celém světě....
Co je to Häagen-Dazs? Häagen-Dazs je luxusní značka zmrzliny, která pochází z USA. Byla založena v roce 1961 v New Yorku. Její jméno je inspirováno dánským a švédským jazykem, ale původně nemá žádný skutečný význam. Häagen-Dazs se proslavila svou kvalitou a bohatou chutí, kterou dosahuje díky používání...
23. 02. 2024
Co je garam masala? Garam masala je směs exotických koření, která se používá v indické kuchyni. Jeho název pochází z hindštiny a doslova znamená "horké koření". Jedná se o jednu z nejznámějších kořenících směsí na světě. Garam masala je charakteristická svou silnou a bohatou chutí, která dokáže oživit každé...
22. 02. 2024
Zázvorový čaj je oblíbeným nápojem po celém světě díky svému vynikajícímu chuťovému profilu a mnoha zdravotním přínosům. Zázvor, latinsky známý jako Zingiber officinale, je kořenová rostlina původem z Asie. Již tisíce let se používá jak v tradiční medicíně, tak i v kuchyni. Jeho ostrá a pikantní chuť dodává...
21. 02. 2024
Co je tvaroháček? Tvaroháček je lahodný sýrový krém, který se často používá jako chuťovka nebo dip. Je to tradiční české jídlo, které si získalo popularitu díky svému jedinečnému chuti a snadné přípravě. Tvaroháček má hladkou konzistenci a bohatou sýrovou chuť, která oslovuje mnoho gurmánů. Jeho vynikající...
20. 02. 2024
Kolkovna - představení restaurace a pivnice Kolkovna je jednou z nejlepších restaurací a pivnic v České republice. Nachází se v centru Prahy a je oblíbenou destinací pro milovníky dobrého jídla a piva. Kolkovna je známá svou dlouhou historií, kvalitní nabídkou jídel a širokým výběrem piv. Je ideálním místem pro...
19. 02. 2024
Význam pistácií v gastronomii Pistácie mají v gastronomii významné místo díky svému unikátnímu chuti a všestrannosti. Jsou hojně využívány ve slaných i sladkých pokrmech, jako přísada do dezertů, zmrzliny, salátů či omáček. Jejich ořechová chuť s lehkou sladkostí dodává jídlu zajímavý kontrast a bohatou texturu....
18. 02. 2024
Co je bílkový chlebíček? Proteinový chléb je fakt super věc pro každého, kdo to myslí vážně se zdravým životním stylem. Je to vlastně taková zdravější verze běžného pečiva, která obsahuje spoustu bílkovin a minimum sacharidů. Když si dáte proteinový chléb místo obyčejného, uděláte něco dobrého pro svoje tělo...
17. 02. 2024
Co je gumicuk? Gumicuk je sladkost ve tvaru malých kousků, která je vyrobena z želatiny, cukru, vody a dalších přísad. Je oblíbeným pochoutkou nejen mezi dětmi, ale i mezi dospělými. Jeho hlavní charakteristikou je pružnost a žvýkací konzistence. Gumicuky jsou často obohaceny o různé příchutě a barviva, která dodávají...
16. 02. 2024
Představení tématu: Čím nahradit pečivo? Pečivo je běžnou součástí našich jídel a často se stává základem naší stravy. Nicméně, mnoho lidí se snaží o zdravější životní styl a hledají alternativy k tradičnímu pečivu. Existuje řada možností, jak nahradit pečivo v naší kuchyni. Můžeme využít různé druhy...
15. 02. 2024
Co je přerušovaný půst 16/8? Přerušovaný půst 16/8 je jídelní režim, který se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého se stravujeme. Znamená to, že v průběhu 24 hodin strávíme 16 hodin hladem a zbylých 8 hodin můžeme jíst. Během těchto 8 hodin si můžeme dopřát normální jídla a pití, ale mimo toto...
14. 02. 2024