Štěpánská Omáčka

Štěpánská omáčka: Tajemství chuti, které vás dostane!

Co je štěpánská omáčka? Štěpánská omáčka, někdy nazývaná také „hnědá omáčka“, je tradiční česká sváteční pochoutka, která se podává druhý svátek vánoční, tedy na Štěpána. Její hlavní složkou je zahuštěný vývar z vepřového nebo kachního masa, do kterého se přidávají další ingredience, jako...

Zelená Brána

Tajemství Zelené brány: Pražská restaurace, kam se budete chtít vracet

Tradiční česká kuchyně Česká kuchyně je proslulá svou vydatností a sytými chutěmi. V minulosti byla ovlivněna jak německou a rakouskou kuchyní, tak i kuchyní slovanskou. Typické pro tradiční českou kuchyni je používání masa, zejména vepřového a hovězího, dále pak knedlíků, omáček a polévek. Mezi nejznámější...

Jak Dlouho Vařit Brambory

Dokonalé brambory: Jak dlouho je vařit?

Výběr správných brambor Při výběru brambor v obchodě nebo na trhu je důležité věnovat pozornost několika faktorům. Hlízy by měly být pevné na dotek, bez známek klíčivosti a poškození. Zelené zabarvení na povrchu značí přítomnost solaninu, toxické látky, a takové brambory nekupujte. Důležitá je také odrůda –...

Celerové Hranolky

Křupavé a zdravé: Celerové hranolky pro neodolatelnou chuť!

Zdravější alternativa hranolek Hranolky, kdo by je nemiloval? Křupavé, zlatavé a neodolatelně slané. Ale ruku na srdce, zdravá volba to zrovna není. Naštěstí existuje spousta chutných a zdravějších alternativ, jak si pochutnat na podobné dobrotě bez výčitek svědomí. Zkuste třeba pečené brambory. Nakrájejte je na...

Vepřová Krkovice Recept

Lahodná vepřová krkovice: Recepty, které vás ohromí!

Výběr masa: Klíč k úspěchu Kvalitní maso je základním kamenem každého skvělého pokrmu. Ať už chystáte šťavnatý steak, voňavý guláš nebo křupavou pečeni, správný výběr masa je klíčový pro dosažení dokonalého výsledku. Všímejte si barvy masa – hovězí by mělo být jasně červené, vepřové růžové a...

Vino Kral

Víno král: Kdo je a jak vybrat to nejlepší víno?

Kdo je to Vino Král? Víno Král není skutečná osoba, ale spíše metafora pro nadšence do vína, pro znalce, který si užívá objevování rozmanitosti a bohatství světa vína. Je to někdo, kdo oceňuje kvalitu, rozumí výrobnímu procesu a dokáže rozeznat nuance chutí a vůní. Víno Král se neustále vzdělává, zkouší nové...

Pepřová Omáčka

Pepřová omáčka: Tajemství dokonalé chuti.

Historie pepřové omáčky Pepřová omáčka, oblíbená pochutina po celém světě, má překvapivě krátkou historii. Na rozdíl od mnoha jiných omáček, které se vyvíjely po staletí, pepřová omáčka vznikla až v 19. století. Konkrétně v Anglii, kde ji poprvé připravili kuchaři pro bohaté aristokraty. Základem byla silná...

Pudinková Bábovka

Pudinková bábovka: Tajemství dokonalé tečkované pochoutky.

Pudinková bábovka: Oblíbená česká pochoutka Kdo by neznal pudinkovou bábovku - je to prostě klasika českých domácností. Když přidáte do těsta pudink, získáte nenáročný moučník s božskou chutí, co potěší každýho od děcek po babičku. Ten vanilkovej pudink dělá fakt divy - těsto je díky němu krásně nadýchaný a...

Iplody

Iplody: Budoucnost ovoce, nebo jen módní výstřelek?

iPlody: Sladké a šťavnaté ovoce iPlody jsou synonymem pro sladké a šťavnaté ovoce. Jablka, hrušky, švestky, meruňky – to všechno jsou iPlody, které si můžeme dopřát v různých podobách. Čerstvé z trhu, sušené v kompotu nebo jako lahodný džem. iPlody jsou plné vitamínů a minerálů, které jsou důležité pro naše...

Jablečné Muffiny

Nadýchané jablečné muffiny: Podzimní chuť, která vás zahřeje

Chuť podzimu: jablečné muffiny Sladká vůně jablek a skořice, to je synonymum pro podzim. A co teprve, když se tyto vůně spojí v nadýchaných jablečných muffinech? Tyto malé koláčky jsou ideální pro chladné dny, kdy se chcete zachumlat do deky a vychutnat si šálek horkého čaje. Jablečné muffiny se dají připravit na mnoho...