Co Může Jíst Diabetik Neomezeně

Diabetici pozor! Tyto potraviny můžete jíst neomezeně a bez výčitek!

Zelená listová zelenina Zelená listová zelenina je skvělým příkladem potraviny, kterou diabetici mohou konzumovat bez obav a v podstatě neomezeně. Obsahuje totiž minimum sacharidů a kalorií, zato je bohatá na vlákninu, vitamíny a minerály. Vláknina zpomaluje vstřebávání cukrů do krve, čímž pomáhá regulovat hladinu...

Unagi

Unagi: Delikatesa z Japonska, která vám učaruje

Unagi: pochoutka z Japonska Unagi, v překladu „říční úhoř“, je v Japonsku považován za delikatesu s dlouhou historií. Jeho jemné, nasládlé maso a nadýchaná textura z něj dělají oblíbenou ingredienci v mnoha tradičních pokrmech. Unagi se nejčastěji griluje na dřevěném uhlí a potírá se sladkou omáčkou tare, čímž...

Vločky

Vločky: Tajemství zdravého a chutného rána

Všestranné vločky: snídaně i dezert Ovesné vločky, to není jen synonymum pro zdravou snídani. Tato všestranná potravina z nich dělá královnu kuchyně. Jsou zdrojem vlákniny, která prospívá trávení a zasytí na dlouhou dobu. Obsahují také vitamíny skupiny B, železo a hořčík. Vločky se dají jíst na mnoho způsobů....

Kuřecí Špízy

Letní grilovačka? S těmito kuřecími špízy zazáříte!

Kuřecí špízy: Oblíbené grilování Kuřecí maso je stálicí českých grilů a není divu. Je chutné, relativně levné a snadno se připravuje. Ať už grilujete na zahradě, nebo jen tak na pánvi, kuřecí špízy jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Kuřecí špízy si můžete připravit na mnoho způsobů....

Budvarka Dejvice

Nejlepší Budvarka Dejvice: Kam na Pivo?

Budvarka Dejvice: Oblíbená hospoda V srdci Dejvic, mezi malebnými uličkami a historickými budovami, se nachází oblíbená destinace pro milovníky piva a tradiční české kuchyně – Budvarka Dejvice. Tato vyhlášená hospoda láká svou nezaměnitelnou atmosférou, přátelskou obsluhou a širokou nabídkou pivních speciálů z...

Chapati

Tajemství voňavých Chapati: Objevte kouzlo indické kuchyně

Co je to chapati? Chapati je tenký indický chléb z pšeničné mouky, který je základní potravinou v mnoha částech jižní Asie. Chapati se vyrábí z těsta zvaného atta, které se skládá z celozrnné pšeničné mouky a vody. Těsto se hněte do hladka a poté se rozválí na tenké placky. Placky se pak pečou na rozpálené plotně...

Jedlé Květy

Rozkveťte svůj talíř: Objevte kouzlo jedlých květů

Krása a chuť na talíři Jdeme na to! Jíst květy už dávno není jen výsadou luxusních restaurací. I doma si můžeme připravit pokrmy, které nejenže skvěle chutnají, ale také nádherně vypadají. Jedlé květy v kuchyni zažívají boom a není se čemu divit. Nejenže ozdobí talíř, ale dodají i netradiční chuťové nuance....

Kyselo

Kyselo: Tradiční česká pochoutka, která vás zahřeje

Historie kysela Kyselo je tradiční česká polévka, jejíž historie sahá až do dávných dob. Jeho kořeny sahají až do období, kdy si naši předkové vařili jednoduchá jídla z dostupných surovin. Kyselo se tehdy připravovalo z vody, mouky a chleba, které se nechaly zkvasit. Tato fermentace dodala polévce charakteristickou...

Pirohy

Pirohy: České Špeky Chutnají Nejlépe

Co jsou to pirohy? Pirohy jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně a představují tradiční pokrm, který si získal srdce mnoha generací. Jedná se o plněné taštičky z těsta, které se vaří ve vodě. Těsto na pirohy se obvykle připravuje z hladké mouky, vajec a vody, ale existují i varianty s přídavkem brambor nebo...

Foccacia

Focaccia: Italský Chléb, Který Si Vás Získá

Focaccia co to je Focaccia je tradiční italský chléb, který si získal srdce (a žaludky) lidí po celém světě. Tato placka z kynutého těsta se vyznačuje svou úžasnou vůní, křupavou kůrkou a nadýchaným vnitřkem. Focaccia se obvykle peče na plechu a před pečením se do ní dělají důlky prsty, do kterých se nalévá...