Pohlreichova pepřová omáčka: Tajemství mistra šéfkuchaře odhaleno!
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Když Karolína před šesti lety začala sdílet fotky svých pokrmů na Instagramu, nečekala, že z koníčku vytvoří byznys. Dnes provozuje...
Lidl Hradec Králové: Přehled Hradec Králové nabízí několik pohodlně dostupných prodejen Lidl, které místním výrazně zjednodušují...
Můj kuchařský deník Už od mala ráda listuji v mamince starými kuchařkami, okoukanými a potřísněnými od mouky a těsta. Ty recepty, psané úhledným rukopisem, v sobě skrývají víc než jen seznam ingrediencí a postup. Jsou to vzpomínky na nedělní obědy u babičky, na vůni vanilkových rohlíčků o Vánocích a na sladkou...
01. 11. 2024
Historie šafránového rizota Původ šafránového rizota, tradičního italského jídla s rýží a kořením, je zahalen tajemstvím a legendami. Jeho historie sahá až do 16. století, do období renesance. Jedna z legend praví, že rizoto vynalezl učeň skláře pracující na milánském dómu. Pro svůj svatební den se rozhodl...
01. 11. 2024
Historie bagety Ačkoliv se zdá, že bageta je symbolem francouzské kuchyně odjakživa, její historie není tak jednoznačná. Existuje několik teorií o jejím původu. Jedna z nich sahá až do 17. století, kdy se ve Francii začaly péct dlouhé a úzké chleby pro vojáky. Tyto chleby se snadněji nosily a vešly se do kapes uniforem....
31. 10. 2024
Co je vinařský bazar Vinařský bazar je skvělou příležitostí, jak objevit nová vína a poznat vinaře z různých koutů země. Na rozdíl od běžných obchodů s vínem, kde se setkáte s víny z velkých vinařství, vinařské bazary dávají prostor menším a středním vinařům, kteří zde prezentují a prodávají svá vína...
31. 10. 2024
Radegast 12: Pivo s tradicí Radegast 12 je pivo s dlouhou tradicí a věrní fanoušci na něj nedají dopustit. Jeho plná chuť a zlatavá barva z něj dělají ideální volbu pro chvíle pohody. Ať už si ho vychutnáváte s přáteli v hospodě nebo doma u dobrého jídla, Radegast 12 vás nikdy nezklame. Pro milovníky piva a všechny,...
31. 10. 2024
Historie ovocného koláče Ovocné koláče, tato neodmyslitelná součást české kuchyně, mají bohatou historii sahající až do dávných dob. První zmínky o pečení koláčů s ovocem se objevují již ve středověku, kdy se jednalo o vzácné pochoutky určené spíše pro šlechtu a bohaté měšťany. Tehdejší koláče se od...
30. 10. 2024
Základní vybavení pro vinaře začátečníky Pěstování vína a výroba vlastního vína je obohacující koníček, který s sebou přináší radost z vlastnoručně vyrobeného produktu. Ať už máte malou vinici, nebo jen pár keřů na zahradě, správné vybavení je nezbytné pro dosažení kvalitního vína. Mezi základní...
30. 10. 2024
Rakytníkový sirup: Zdravá pochoutka Rakytníkový sirup je nejen lahodnou pochoutkou, ale také skvělým zdrojem vitamínů a antioxidantů. Jeho příprava je poměrně snadná a zvládne ji každý. Stačí smíchat rakytníkovou šťávu s cukrem a pomalu vařit do zhoustnutí. Pro zachování co nejvíce vitamínů se doporučuje vařit...
30. 10. 2024
Co je roastbeef Roastbeef je v podstatě pečeně z hovězího masa. Připravuje se z kvalitních kusů masa, jako je svíčková, nízký roštěnec nebo vysoký roštěnec. Tyto části hovězího masa jsou k přípravě roastbeefu ideální, protože nejsou tolik prorostlé a po tepelné úpravě zůstávají krásně šťavnaté. Maso se před...
29. 10. 2024
Co je to kombucha? Kombucha je lahodný a lehce perlivý fermentovaný nápoj z čajového výluhu. Kombucha vzniká symbiózou kvasinek a bakterií, které vytváří na povrchu čaje želatinovou hmotu - takzvanou "čajovou houbu". Tato houba není houbou v pravém slova smyslu, ale spíše symbiotickým organismem, kterému se říká "SCOBY"...
29. 10. 2024