Pohlreichova pepřová omáčka: Tajemství mistra šéfkuchaře odhaleno!
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Pohlreichova filozofie pepřovky Zdeněk Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu provedení, vnímá pepřovou omáčku...
Co je to povidlo? Kdo by neznal tu vůni linoucí se z babiččiny kuchyně, když vařila povidla nebo marmeládu? Každá správná hospodyňka...
Lidl Hradec Králové: Přehled Hradec Králové nabízí několik pohodlně dostupných prodejen Lidl, které místním výrazně zjednodušují...
Klasické ananasové řezy Ananasové řezy patří mezi stálice české cukrařiny a jejich obliba rozhodně neklesá. Naopak, jejich jednoduchá příprava a lahodná chuť z nich dělá ideální dezert pro každou příležitost. Základem klasických ananasových řezů je křehké máslové těsto, které se rozdělí na dvě poloviny....
04. 11. 2024
Výběr masa: Klíč k úspěchu Při přípravě šťavnatého a křehkého bůčku hraje výběr masa naprosto zásadní roli. Ne každý bůček je totiž stvořen k dlouhému pečení. Vybírejte kusy s rovnoměrným poměrem masa a tuku, ideálně s viditelným mramorováním. Právě tuk během pečení dodá masu neuvěřitelnou...
03. 11. 2024
Kavárna Zahorsky: Úvod V srdci rušného města, kde se staré snoubí s novým, se nachází kavárna Zahorsky, oáza klidu a pohody. Kavárna Zahorsky je místem, kde se zastaví čas a vy si můžete vychutnat šálek lahodné kávy, čerstvě upečené dezerty a příjemnou atmosféru. Od ranního šálku espressa po odpolední dortík s...
03. 11. 2024
Pojem u Habakuka V knize proroka Habakuka nenajdeme žádné zmínky o restauracích v moderním slova smyslu. Habakuk, žijící v 7. století př. n. l., se zabýval především otázkami spravedlnosti, násilí a Boží věrnosti uprostřed těžkých časů. Pojem "u Habakuka" se tak v kontextu restaurací pravděpodobně vztahuje k něčemu...
03. 11. 2024
Původ a historie brambor Brambory, tato dnes již běžná zelenina, mají svůj původ ve vysokých Andách v Jižní Americe. Archeologické nálezy dokazují, že brambory pěstovali již před více než 7 000 lety obyvatelé dnešního Peru a Bolívie. Pro Inky představovaly brambory základní potravinu a byly pro ně i důležitým...
02. 11. 2024
Pečené maso: základ pomazánky Pečené maso je pro pomazánku jako stvořené. Dodává jí sytost, výraznou chuť a příjemnou texturu. Ať už použijete vepřové, hovězí, nebo drůbeží, vždy dbejte na to, aby bylo maso dobře propečené a šťavnaté. Suché a tuhé maso by pomazánku zbytečně zkazilo. Před samotným...
02. 11. 2024
Historie a původ Polévka, základní kámen české kuchyně, má historii sahající až do dávných dob. Již naši předkové vnímali polévku nejen jako zdroj živin a energie, ale také jako symbol pohostinnosti a sdílení. Cibulová polévka, oblíbená pro svou jednoduchou přípravu a lahodnou chuť, má své kořeny pravděpodobně...
02. 11. 2024
Garnát: Mořský plod Garnát je drobný korýš, který obývá slané i sladké vody po celém světě. Patří mezi oblíbené mořské plody a vyznačuje se jemnou, lehce nasládlou chutí. Garnáti se loví v moři, ale i chovají v akvakulturách. Na trhu jsou k dostání čerství, mražení i konzervovaní. Při nákupu čerstvých...
01. 11. 2024
Můj kuchařský deník Už od mala ráda listuji v mamince starými kuchařkami, okoukanými a potřísněnými od mouky a těsta. Ty recepty, psané úhledným rukopisem, v sobě skrývají víc než jen seznam ingrediencí a postup. Jsou to vzpomínky na nedělní obědy u babičky, na vůni vanilkových rohlíčků o Vánocích a na sladkou...
01. 11. 2024
Historie šafránového rizota Původ šafránového rizota, tradičního italského jídla s rýží a kořením, je zahalen tajemstvím a legendami. Jeho historie sahá až do 16. století, do období renesance. Jedna z legend praví, že rizoto vynalezl učeň skláře pracující na milánském dómu. Pro svůj svatební den se rozhodl...
01. 11. 2024